RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χνουδωτό Παραμύθι

Οι μαθητές της Β' τάξης του 26ου Δ. Σ. Αχαρνών, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος "Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου", διάβασαν το "Χνουδωτό Παραμύθι" (άγνωστου συγγραφέα).

Μέσα από τη μουσικοκινητική αγωγή εκφράστηκαν  με παιχνίδια παντομίμας χρησιμοποιώντας το σώμα τους και τα όργανα μουσικοκινητικής αγωγής για να δημιουργήσουν και ηχητικά την ένταση που δημιουργεί το κάθε συναίσθημα. Κάθε ομάδα δημιουργούσε το τέλος που επιθυμούσε μιας και το παραμύθι δεν έχει τέλος.

Έπαιξαν το παιχνίδι του καθρέφτη βλέποντας μέσα από τον άλλον τον εαυτό τους στα συναισθήματα που διάλεγαν κάθε φορά. Σε κύκλο μετά συζητήσαμε πως αισθανόντουσαν όταν έβλεπαν το είδωλό τους στον "καθρέφτη συμμαθητή" τους.

Με πλαστελίνη δημιούργησαν πρόσωπα που εκφράζουν συναισθήματα




Στην τελευταία φάση της δράσης ομαδικά αποφασίστηκε το τέλος του παραμυθιού.
Χωρίσαμε το παραμύθι σε σκηνές και διάλεξαν ποιος θα ζωγραφίσει την κάθε σκηνή.
Το αποτέλεσμα είναι ένα εικονογραφημένο παραμύθι, που μπορείτε να απολαύσετε σε βίντεο!






2 σχόλια:

Στ'4 είπε...

Η Στ'4 τάξη σας συγχαίρει για την εξαιρετική δουλειά που κάνατε. Καταπληκτικές οι ζωγραφιές σας όπως και οι ιδέες σας!

Panagopoulou Nasia είπε...

Υπέροχη δουλειά από τους μικρούς μας μαθητές! Όχι απλά ένα παραμύθι αλλά περισσότερο ένα εικονοβιβλίο που μας διηγείται την ιστορία μέσα από τις τόσο εμπνευσμένες ζωγραφιές!Συνεχίστε την καλή δουλειά! :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011