RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"Όχι στη βία!" - Πανελλήνια μέρα κατά της σχολικής βίας

6 Μαρτίου, ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Με αφορμή την ημέρα αυτή και στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται στα σχολεία μας, εντάσσεται η σημερινή μας δραστηριότητα.

Οι μαθητές του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών δρουν με τον δικό τους τρόπο κατά της σχολικής βίας.
Λένε όχι στη σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία  Χρησιμοποιώντας τα σώματά τους εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους στο φαινόμενο και γράφουν το μήνυμα τους: "ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!"


Τα σώματα έγιναν εργαλείο επικοινωνίας και όχι μέσο παραγωγής βίας. Με συνεργασία και ενθουσιασμό οι μαθητές της Δ', Ε' και Στ' τάξης των σχολείων μας, με τη συνέργεια των εκπαιδευτικών των τάξεων, των εκπαιδευτικών της συνεκπαίδευσης και των γυμναστών, συντονίστηκαν, συνεργάστηκαν και μεταμορφώθηκαν σε γράμματα και λέξεις περνώντας το μήνυμα, ότι με την επικοινωνία και τη συνεργασία μπορούμε να επιλύουμε τις διαφορές μας.
Δεν ήταν απλό να μετατρέψουν τα σώματά τους σε γράμματα, αλλά τα κατάφεραν! Μέσα από την πράξη έμαθαν ότι για να πετύχεις κάτι θέλει θέληση, συνεργασία και κόπο. Αναγνώρισαν ότι για να εξαλειφθεί η βία και εκφοβισμός στα σχολεία δεν είναι εύκολο, αλλά όλα είναι δυνατά όταν θέλουμε και προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση! Και φυσικά ότι χρειάζεται αλληλεγγύη και ότι δεν είναι υπόθεση ενός αλλά όλων!!


 "Don't laugh at me!"


3 σχόλια:

Ελένη Καρκάνη είπε...

Εκπληκτικές βγήκαν οι φωτογραφίες! Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για τη συμπεριφορά τους και στην κυρία Μαρία για την καταπληκτική ιδέα που είχε! Μακάρι να εξαλειφθεί δια παντός αυτό το φαινόμενο που τόσο πληγώνει...

ΠΥΡΑΥΛΟΣ!!!/ΣΤ' 3 είπε...

Συμφωνώ κυρία Ελένη!Όλες οι φωτογραφίες ήταν καταπληκτικές χάρη στην κυρία Μαρία με την εκπληκτική ιδέα της!

Πάκλας + Ανώνυμος ΣΤ3 είπε...

Είναι όλα τέλεια!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011