RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Το σχολείο του μέλλοντος! Το μέλλον είναι εδώ...

Στα πλαίσια των δράσεών μας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft, τα σχολεία μας συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν με τα Δημοτικά Σχολεία του Κολλεγίου Ψυχικού.
Οι μαθητές της Δ' τάξης φαντάστηκαν το δικό τους σχολείο του μέλλοντος σε συνεργασία με τους μαθητές του Δημοτικού του Κολεγίου Ψυχικού. Η πρώτη επικοινωνία έγινε μέσω e-mail. Αρχικά, τα παιδιά από κοινού, γνώρισαν σχολεία στη Σουηδία και στην Αγγλία και αντάλλαξαν διαδικτυακά τα σχόλιά τους. Στη συνέχεια έγραψαν πώς φαντάζονται οι ίδιοι το σχολείου του μέλλοντος και η δράση ξεκίνησε!
Το κτίριο λοιπόν το φαντάζονται σε σχήμα αστεράκι, με πολλά γήπεδα και το κυλικείο διαστημόπλοιο! Πώς λέτε να φαντάζονται τους δασκάλους; Αντί για μολύβι και χαρτί, τι θα χρησιμοποιούν οι μαθητές; Πάμε να το ανακαλύψουμε στο βίντεο που ακολουθεί;

Οι μαθητές έγραψαν στίχους, τραγούδησαν με κέφι και ηχογράφησαν το τραγούδι για το σχολείο του μέλλοντος. Δημιούργησαν με μεράκι μια μακέτα, που μεταφέρθηκε στο Κολλέγιο Ψυχικού και παρουσιάστηκε στη θεατρική παράσταση των μαθητών του Κολλεγίου.

Οι μαθητές του Κολλεγίου από τη μεριά τους, δημιούργησαν τα δικά τους βίντεο για το μολύβι του μέλλοντος, για τους μελλοντικούς δασκάλους, για το διάλειμμα και πώς θα γίνεται το μάθημα της μουσικής! Ευχαριστούμε τα παιδιά του Κολλεγίου Ψυχικού και το δάσκαλό τους Παναγιώτη Δέδε, για τη συνεργασία!Αυτή ήταν μόνο η αρχή...
      
      Ευχαριστούμε πολύ το δάσκαλο των εικαστικών,  Αγγελόπουλο Γιώργο , τη δασκάλα της Μουσικής, Τσακμακίδου Ναταλία και την  κ. Στοΐδου  Σοφία!

Η μακέτα μας στο Κολλέγιο


Παρουσίαση των εργασιών των μαθητών
 στη θεατρική παράσταση για το σχολείο του μέλλοντος
 στο Κολλέγιο Ψυχικού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011