RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

#Wake up Rosetta! Διάκριση του σχολείου μας σε διεθνή διαγωνισμό της ESA


Το βίντεο του σχολείου μας "Breath life to Rosetta!" κατέλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα σε 218 βίντεο στο διεθνή διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA) στην εκστρατεία αφύπνισης της διαστημοσυσκευής Rosetta!!! Η συμμετοχή ήταν ανοιχτή όχι μόνο για σχολεία, αλλά για πολίτες από όλο τον κόσμο!!
Η διάκριση αυτή  αποτελεί μεγάλη τιμή για τα σχολεία μας και ευχαριστούμε την ESA που μέσα από αυτό το διαγωνισμό μας έδωσε την ευκαιρία να δώσουμε στους μικρούς μας μαθητές τα ερεθίσματα να μυηθούν στα μυστικά του Σύμπαντος και να εμπνευστούν από τους επιστήμονες της ESA.

Το βίντεό μας απέσπασε 5791 ψήφους!!! Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίξατε καθημερινά με τη ψήφο σας την δημιουργία μας και είναι συγκινητική η ανατροφοδότηση που παίρνουμε καθημερινά από άγνωστους για εμάς ανθρώπους για τη δουλειά μας! Ευχαριστούμε για την στήριξη, την αγάπη και τις ψήφους ΨΥΧΗΣ που μας ανέβασαν ψηλά και στέλνουν το βίντεό μας στο διάστημα, μιας και η ESA θα εκπέμψει τα δέκα πρώτα βίντεο στο διάστημα προς τη Rosetta!!


Είναι μεγάλη μας τιμή και είμαστε περήφανοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, γιατί οι προσπάθειές μας στο  να δίνουμε υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης σε ένα δημόσιο σχολείο είναι για εμάς τρόπος σκέψης και συνειδητή επιλογή, γιατί αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ ότι είναι καθήκον μας να δώσουμε στους μαθητές μας τα ερεθίσματα και τα εφόδια ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες του αύριο και να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο καλύτερο από αυτό που τους παραδίδουμε!!

 "Breath life to Rosetta!"_Greece, Olympic Village (βίντεο)


Η δημιουργία του βίντεο έγινε με ενθουσιασμό από τους μαθητές μας που αρχικά ενημερώθηκαν με προβολές βίντεο και με συζήτηση για την καταπληκτική αποστολή της ESA και αγάπησαν αμέσως τη Rosetta!! Χωρίς πρόβες και με τη παιδική τους ενέργεια να ξεχειλίζει, ακολούθησαν πιστά και με πολύ χαρά τις οδηγίες, για να τραβήξουμε τα πλάνα και τις ηχογραφήσεις για τις ανάγκες του βίντεο. Ένωσαν τις φωνές τους και αισθάνθηκαν ότι στέλνοντας τη θετική τους ενέργεια, βοηθούν τους επιστήμονες της ESA στην αφύπνιση της Rosetta!!

Στην μικρή αυτή παραγωγή πήραν μέρος 160 μαθητές από τις Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις. Δημιουργός και εμπνευστής του βίντεο είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Τσουκνίδα και με την τεχνική υποστήριξη του Διευθυντή μας κ. Μάνθου Πατρινόπουλου και την δασκάλα Ελευθερία Μητσιάκου που έκανε τις ηχογραφήσεις για τις ανάγκες του σεναρίου, βγήκε το αποτέλεσμα που όλοι αγαπήσατε και στηρίξατε!

Η δραστηριότητα αυτή συνδυάστηκε με τη Δράση μας "Στις Γειτονιές του Σύμπαντος" και δεν σταματά εδώ μιας και θα συνεχίσουμε μέσα από αυτή τη δράση τις περιπλανήσεις μας και τις εξερευνήσεις μας στο διάστημα. Και φυσικά οι επιστήμονες της ESA συνεχίζουν τη μεγάλη αυτή αποστολή για να καταφέρουν να  προσγειώσουν τη Rosetta πάνω στον κομήτη 67P/CG! Γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι!!!

Εδώ μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ESA Ελλάδας

Κι εδώ σας ξαναθυμίζουμε από παλαιότερη ανάρτησή μας με τη συμμετοχή μας για την αποστολή που επιχειρεί η ESA http://efimerida-st.blogspot.gr/2014/01/wake-up-rosetta.html

2 σχόλια:

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Καλησπέρα!
Χαίρομαι πραγματικά, που ανακάλυψα ένα τόσο αξιόλογο ιστολόγιο!!!
Συγχαρητήρια για τη διάκρισή σας, ήταν αναμενόμενη!!
Σας εύχομαι μια όμορφη και ευλογημένη χρονιά!!!

Τσουκνίδα Μαρία είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011